Zadbaj o swoje zdrowie
Moja praktyka dietetyczna i sposób pracy opiera się na indywidualnym podejściu do klienta.
Bardzo ważnym aspektem pracy jest edukacja żywieniowa, którą prowadzę na spotkaniach z moimi pacjentami aby nie tylko prawidłowo zbilansowana dieta ale również świadome myślenie miało dobroczynny wpływ na przebieg dietoterapii. Przy pracy z pacjentem i tworzeniu indywidualnego planu dietetycznego szczególną uwagę zwracam na stan zdrowia, choroby współistniejące i dietozależne oraz cel jaki pacjent pragnie osiągnąć. Bardzo ważnym aspektem są preferencje kulinarne, styl życia i budowanie silnej więzi z pacjentem. Pamiętaj ! Każdy przygotowany przeze mnie plan żywieniowy jest indywidualnie dobrany pod CIEBIE! To co Tobie w dobranych przeze mnie ilościach pomaga innym może zaszkodzić! Podczas spotkań z pacjentami nie tylko skupiam się na analizie „planu działania” ale również stosuję techniki motywujące, zmieniam styl życia swoich pacjentów na lepsze oraz buduję siebie wewnętrznie, bo każda zadowolona i uśmiechnięta osoba wychodząca z mojego gabinetu to mój- nasz mały wielki sukces! Aby nasza praca nie poszła na marne musimy być ze sobą szczerzy i tego oczekuję od moich podopiecznych. Zaufaj swojemu dietetykowi tak jak on ufa Tobie a plan zostanie wykonany w 100% !

Choroby dietozależne
Jako dietetyk kliniczny moją specjalnością są głównie choroby dietozależne
Dieta to często pomijana kwestia dlatego niedożywienie w szpitalach to tak duży problem wśród społeczeństwa. W wielu przypadkach odpowiednio dobrana dietoterapia pomaga w leczeniu farmakologicznym a w niektórych przypadkach przy bardzo dobrej poprawie zdrowia staje się głównym elementem leczenia.
Do najważniejszych z nich należą:
- Nadwaga i otyłość
- Niedożywienie
- Cukrzyca typu I i II
- Celiakia
- Choroby autoimmunologiczne (tj. Hashimoto, Reumatoidalne zapalenie stawów (RZS) czy Łuszczyca)
- Niedoczynność oraz nadczynność tarczycy
- Insulinooporność
- Zespół jelita drażliwego (IBS)
- Zespół policystycznych jajników (PCOS)
- Wrzody żołądka
- Zaburzenia lipidowe
- Niedokrwistość
- Alergie i nietolerancje pokarmowe
- Zaparcia
- Choroby nowotworowe
- Choroby układu krwionośnego np. miażdżyca, nadciśnienie tętnicze
- Zaburzenia odżywiania (np. anoreksja, ortoreksja, bulimia)